O tânără de 22 de ani a primit din greșeală 12.000 de euro la on casă de schimb valutar. Ce a făcut când s-a văzut cu banii în mână



O tânără de 22 de ani, din Aninoasa, județul Hunedoara, a primit, din greșeală, echivalentul a 12.000 de euro de la o casă de schimb valutar din Petroșani.

Casiera a schimbat valuta, dar a socotit greșit banii care trebuia să-i dea clientei sale, motiv pentru care în loc să-i ofere echivalentul în lei pentru 1.200 de euro, suna pe care i-a înmânat-o tânăra, a plătit contravaloarea pentru 12.000 de euro, adică aproximativ 50.000 de lei.

Când a realizat ceea ce a făcut, casiera s-a adresat polițiștilor din Petroșani, care au început primele verificări. La scurt timp, însă, la sediul Poliției Petroșani s-a prezentat tânăra din Aninoasa, însoțită de prietenul său, și a restituit, din proprie inițiativă, banii pe care-i primise în plus de la angajata casei de schimb valutar, potrivit Agerpres.

"Tânăra a precizat că, după ce a ajuns acasă, a constatat că suma primită pentru convertirea valutei era mult mai mare decât i se cuvenea, motiv pentru care a revenit la Petroșani, solicitând polițiștilor că restituie casierei diferența de bani, respectiv 48.816 lei. Polițiștii au stabilit că, în cauză, nu au fost comise fapte de natură penală, suma respectivă ajungând dintr-o eroare în posesia tinerei din Aninoasa. Ea a dat dovadă de spirit civic, prezentându-se la Poliție și predând diferența de bani ce a fost restituită reprezentanților casei de schimb valutar", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Pentru spiritul civic de care a dat dovadă, tânăra și prietenul acesteia au fost felicitați de polițiști.

Comentarii Facebook