Vrei să fii astronaut voluntar pe Marte? Vezi aici ce trebuie să faci-FOTO-VIDEO


O organizaţie non profit din Olanda selectează gratuit astronauţi pentru colonizarea planetei Marte.

"Mars One" intenţionează să stabilească o colonie pe Marte, până în anul 2023 şi are nevoie de voluntari, astfel că orice persoană poate depunde o cerere pentru a face parte dintr-o echipa ce va pleca să colonizeze Planeta Roşie.

Mars One a criteriile pe baza cărora pot fi depuse cererile, candidaţii trebuind să aibă determinare, dorinţa de a construi şi menţine relaţii sănătoase şi capacitatea de auto-reflecţie, dar în acelaşi timp, trebuie să fie rezistenţi fizic şi psihic, curioşi, adaptabili, plini de resurse şi cu vârsta minimă de 18 ani.

Procesul de selecţie făcut de experţii Mars One va începe în prima jumătate a anului 2013, iar cei selectaţi vor fi grupaţi în în echipe de câte patru, urmând apoi ca până în 2022 să fie pregătite cel puţin şase echipe pentru a pleca pe Marte. În prima călătorie va pleca doar o echipă.

"Oamenii de pe Pământ vor fi cei care vor vota care dintre grupuri va efectua prima călătorie" se arată pe site-ul Mars One, potrivit antena3.ro. Următoarele echipe vor fi trimise la intervale de doi ani.

Organizaţia va asigura efectuarea de simulări, lecţii de electronică, repararea echipamentelor şi îngrijire medicală de bază, în cel puţin 8 ani de antrenament, iar din 2016 va începe trimiterea de provizii pe Marte, două rovere, piese de schimb şi unităţile de găzduire a astronauţilor.

Partea poate nu prea bună pentru unii, este că, odată ajuns pe Planeta Roşie, nu mai există şansa de întoarcere pe Pământ, călătoria fiind una doar dus.

 

Pentru mai multe detalii vezi AICI.

 

 

Comentarii Facebook