Năstase ar putea fi eliberat condiţionat. Penitenciarul Jilava a dat aviz favorabil


Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz favorabil pentru eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Sectorului 4 a declarat că vocaţii lui Năstase au depus o cerere de preschimbare a termenului de judecată, după ce Judecătoria a stabilit pentru 12 februarie discutarea solicitării de eliberare condiţionată.

Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase, a declarat că a depus cererea de preschimbare a termenului de judecată deoarece, ar pierde cele şapte zile cât a stat în spital şi nu s-ar mai ţine cont de toate zilele câştigate de Adrian Năstase ca urmare a prestării unei activităţi intelectuale în penitenciar, dacă dosarul se va discuta în luna februarie.

"Eu cred că ne vom aştepta la o soluţie favorabilă. Termenul prevăzut de lege a fost împlinit, referatul Comisiei de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava conţine aprecieri absolut pozitive şi elogiative cu privire la domnul Adrian Năstase, cu privire la modul în care a respectat regulile. Chiar ieri Adrian Năstase a avut o prelegere în faţa a mai multor persoane condamnate cu privire la aspecte de natură legislativă. Eu cred că o asemenea propunere a Comisiei va fi greu de respins", a mai spus Ion Cazacu, potrivit Agerpres.

Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a constatat că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă, fiind luate în calcul şi activităţile desfăşurate de fostul premier, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi, astfel că a acordat aviz pozitiv.

Adrian Năstase a fost condamnat, în dosarul "Trofeul calităţii", la doi ani de închisoare, pe 20 iunie 2012.

Comentarii Facebook