Vicepreședintele Asociației Vânătorilor Vadul Someşului a fost prins la braconaj în Gherla


Vicepreședintele Asociației Vânătorilor și Pescarilor Vadul Someșului (AVPS), Vasile Tomșa, a fost prins de polițiști, duminică seara, după ce a vânat ilegal o căprioară pe fondul de vânătoare de la Livada.

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla, au oprit în trafic pentru control un autoturism care circula între localitățile Livada și Orman. Cu ocazia controlării autovehiculului, au fost găsite în portbagaj două arme de vânătoare, 32 de gloanțe și 36 de cartușe, o căprioară împușcată și alte ustensile folosite pentru vânătoare, potrivit dejeanul.ro.

Alături de vicepreședintele AVPS se mai afla un subaltern de-al acestuia, tot vânător, dar pe alt fond.

Cei doi aveau permis de vânătoare de căprior, însă pe timp de zi, folosirea dispozitivelor care permit ochirea și tragerea în întuneric fiind interzisă de lege.

Poliţiştii efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vânătoare prin utilizarea pe timp de noapte a autovehiculelor sau a dispozitivelor care permit ochirea şi tragerea pe întuneric” şi „uzul de armă fără drept”. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 4.000 euro.

Comentarii Facebook