Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, reținut de DNA. Ar fi primit o AVERE de la Vântu

 

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut, în noaptea de joi spre vineri, de procurorii DNA, pentru că ar fi primit bani de la Sorin Ovidiu Vântu.

 

Viceguvernatorul BNR este acuzat că, în 2008, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor a primit un milion de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării, anunţă DNA. Cel numit a fost Liviu Mihaiu, realizator radio.

 

Bogdan Olteanu a fost reținut pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă. Viceguvernatorul ar fi primit banii la sediul unui partid politic printr-un intermediar, om de încredere de-al lui Sorin Ovidiu Vântu.

 

După intervențiile lui Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Procurorii menţionează că în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. 

 

O parte din bani s-ar fi dus la Călin Popescu Tăriceanu (premier în perioada 29 decembrie 2004 - 22 decembrie 2008), pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei.

 

Surse judiciare spun că Olteanu ar fi recunoscut în faţa procurorilor că s-ar fi întâlnit cu Vîntu, dar nu şi că ar fi primit bani de la acesta.

 

Călin Popescu Tăriceanu a comentat știrea, spunând că: ”Presupunând că într-adevăr numele meu e menționat într-un fel sau altul în denunțul vreunui arestat, condamnat, anchetat, suspect, inculpat etc, aștept ca, o dată cu apropierea alegerilor, mai mulți arestați, condamnați, anchetați, suspecți, inculpați etc să facă denunțuri împotriva mea, pentru a obține promisiunea procurorilor DNA că vor avea parte de un tratament mai indulgent în fața Legii și vor rămâne cu banii furați, eventual. După ce se va aduna un număr de denunțuri măcar cu două cifre, voi da următorul răspuns pentru toate înscenările: ”Oricât aș fi eu de vânat de DNA, ALDE va fi partid parlamentar după alegeri. Băsescu, atunci când era la apogeul puterii sale, a făcut numeroase eforturi de a mă elimina din fruntea Guvernului și din politică. N-a reușit, pentru simplul motiv că în toată activitatea mea NU există fapte de corupție”, a spus Tăriceanu pe Facebook.

Comentarii Facebook