Vezi unde te poţi da pe cea mai lungă pârtie de săniuţe de vară din lume FOTO


Ultima parte a călătoriei noastre în Austria, am petrecut-o în regiunea Abtenau. Aici am găsit tradiţie şi oameni care respectă natura şi valorile regiunii.

De cum am ajuns în Abtenau am văzut o zonă diferită de ceea ce vizitasem în celelalte zile. Abteanu este un sat care îşi păstrează tradiţia dar care îţi oferă nenumărate moduri de petrecerea timpului liber.

În prima zi petrecută aici ne-am cazat la un hotel de 4 stele. Hotelul Gutjahr este un loc minunat pentru cazare. Cu camere spaţioase şi un spa mai mult decât perfect, hotelul devine un loc cald şi primitor pentru oricine îi trece pragul. 


 

După ce am luat prânzul în restaurantul hotelului, am pornit să încercăm una dintre cele mai cunoscute atracţii ale zonei, pârtia de săniuţe de vară. Această pârtie, cea mai lungă din lume, are un traseu de 2 km şi îţi rezervă o adevărată aventură. După ce urci cu telegondola te urci în săniuţa care este pentru o persoană. După ce te leagă cu hamul de siguranţă porneşti să cobori muntele Karkogel. Timp de 2 km întâmpini urcuşuri şi coborâşuri, porţiuni drepte unde poţi merge cu viteză şi văcuţe, în caz că stau la păscut. Preţul este de 7 euro pentru copii şi 10 pentru adulti.

 

După ce am terminat traseul, de două ori, am vizitat waterpark-ul Adventure WaterPark unde găseşti piscină cu flux circular, 2 tobogane, fântâni de apă, bazine special amenajate pentru copii sau sportivi şi o privelişte de poveste, la poalele Alpilor.


 

Dimineaţa următoare am plecat devreme într-o drumeţie pe platoul Postalm. Plimbarea noastră a durat circa două ore, fiind ghidaţi de Hanz care a avut grijă să ne cânte cu hornul şi cu acordeonul. El este un fost pădurar care contra sumei de 12 euro/grup/oră te insoţeşte într-o drumeţie uşoară dar plăcută. Pe drumul de coborâre ne-am oprit la o stână unde gazdele ne-au servit cu mâncare tradiţionala făcută de ei.

 

 

Aici am degustat brânză de vacă, telemea, diferite sortimente de preparate din carne şi pâine făcuta în casă. După ce ne-am delectat cu bunătăţurile oferite, am pornit înapoi în sat unde am plecat spre muzeul satului.


 

Lângă muzeul satului am găsit şi o superbă cascadă dar si un traseu pentru însănătoşire. Un mic platou ascunde un loc perfect de învigorare. Cursul apei din cascadă este amenajată astfel încât să poţi face o cură de însănătoşire. Astfel, trebuie să intri în apa aproape rece ca gheaşa şi să mergi 30 de metri în picioarele goale prin ea. După ce am ieşit din apă am simtit cum ni se încălzesc picioarele şi sângele începe să circule prin ele mai cu viaţă. Există un loc amenajat si pentru braţe, dar care nu l-am mai încercat. Seara am petrecut-o la meci, echipa CFR Cluj era în cantonament în Abtenau, astfel am asistat la un amical câştigat de echipa noastră.

 

 
În ultima zi petrecută în Austria şi regiunea Abtenau, ne-am plimbat cu E-bike-urile, biciclete electrice. Traseul de 12 km l-am parcurs foarte usor, desi am urcat pe deal si am mers pe un drum de munte. Cu aceste biciclete nu oboşeşti deoarece întotdeauna ai o forţă care te împinge, astfel, lăsându-ţi timp să te bucuri de peisaj şi de vremea frumoasă de afară.


 

Am plecat din Abtenau pe la amiază si am pornit cu amintiri de neuitat spre casa. Dupa un drum de 12 ore cu masina am ajuns acasă gândindu-ne la toate locurile frumoase pe care le-am văzut. Oricine poate avea parte de o excursie asemănătoare, vara fiind un loc perfect pentru drumeţii si distracţie, iar iarna un excelent loc pentru schiat.

Multumin Austria Incoming pentru press trip-ul oferit.

Nagy Reka

Comentarii Facebook