Miercuri 24 Aprilie

Vezi ce efecte au radiatiile asupra corpului uman!


Efectele radiatiilor asupra corpului uman, in cazul unei explozii nucleare in Japonia, pot fi devastatoare.

Expunerea la o cantitate mare de radiatii ionizante pe o perioada scurta de timp provoaca sindromul de iradiere acuta. Specialistii atrag atentia ca acest lucru nu se intampla si la iradieri de scurta durata, cum sunt radiografiile sau tomografiile.

Simptomele variaza, in functie de cantitatea de radiatii (n.red. masurate in Gray - Gy) absorbita de organism. In urma unei radiografii, cantitatea absorbita de organism este de circa 0,1 Gy. Se poate vorbi despre o iradiere in cazul in care organismul a absorbit peste 1 Gy de radiatii. Daca, insa, nivelul depaseste 6 Gy, moartea survine in maxim doua saptamani fara a se putea face nimic, scrie unica.ro.

Celulele sunt distruse, iar cele mai vulnerabile sunt celulele tractului intestinal si cele din maduva osoasa.

Simptomele iradierii sunt greata, insotita de varsaturi, febra, diaree si dureri de cap.

Medicii atrag atentia ca dupa aceste simptome poate aparea o perioada de "bine", in care organismul pare ca si-a revenit, dar urmeaza al doilea val, iar semnele sunt: slabiciune, oboseala, caderea parului, hipotensiune arteriala si scaderea imunitatii insotita de infectii frecvente.

Daca un organism este expus pe termen lung la radiatii pot aparea chiar si mutatii, care se transforma in tumori maligne.

 

Citeste si...

Vezi unde ar putea ajunge radiatiile din Japonia!

Aplicatiile iPhone si iPad de notificare a cutremurelor sunt la mare cautare

Comentarii Facebook