Vezi unde ar putea ajunge radiatiile din Japonia!

 

Tarile cu iesire la Pacific sunt cele mai expuse in cazul unei explozii nucleare in Japonia, dar particulele radioactive ar putea ajunge si in Europa.

In Coreea de Sud, autoritatile au atentionat populatia ca, daca imprastie informatii nefondate despre riscurile radioactive, risca inchisoarea.

In SUA, oamenii au inceput sa cumpere pastile si de alimente, dar meteorologii atrag atentia ca totul depinde de cum bate vantul.

Americanii din zonele de coasta sunt cei mai panicati. Au inceput sa cumpere pastile cu iod, recomandate de medici doar in caz de radiatii. "Riscul ca americanii sa fie afectati este foarte mic. Si asta pentru ca distanta este foarte de mare, iar particulele vor fi extrem de dispersate in momentul in care vor ajunge in SUA", spun specialistii.

La randul lui, Obama a tinut un discurs si a spus ca: "Am primit asigurari ca orice fel de emisii radioactive se vor disipa inainte chiar sa ajunga in Hawaii. Cu atat mai mica este posibilitatea sa ajunga in interiorul Statelor Unite".

Directorul adjunct al Serviciului de meteorologie din Franta a declarat ca particulele radioactive fac ocolul pamantului in zece zile, asa ca ar putea ajunge si deasupra Europei.

Specialistii spun ca, in cazul unui dezastru in Japonia, lucrurile vor sta diferit fata de Cernobil. "In cazul Cernobil, autoritatile au ascuns informatii fata de populatie. Oamenii de acolo nici nu au stiut ca avusese loc un accident. Au continuat sa bea lapte si sa consume alimente din regiunea contaminata. Un asemenea scenariu este de neimaginat in Japonia", precizeaza acestia.

 

Citeste si...

Vezi ce efecte au radiatiile asupra corpului uman!

Comentarii Facebook