Veste proastă pentru fumători. Vezi ce noi măsuri au fost adoptate



Parlamentul European a adoptat o serie de noi reglementări ce privesc industria tutunului la nivel european. Astfel, vor fi interzise țigările aromate, iar mesajele de avertizare vor trebui lipite pe ambele părți ale pachetelor.

A fost aprobată aplicarea imaginilor mai mari, alături de mesaje text, pe ambele părți ale pachetelor de țigări și au fost interzise țigările cu arome caracteristice. Împreună cu interzicerea pachetelor de tip ”ruj” și alte elemente care pot induce în eroare, aceste măsuri vor elimina produsele care îi incită pe copii și adolescenți să se apuce de fumat”, a anunțat Comisarul European al Departamentului de Sănătate,  Tonio Borg, într-un comunicat de presă.

Potrivit lui Borg ”asigurând că tutunul miroase și are gust de tutun” numărul persoanelor din UE care se apucă de fumat va fi redus considerabil.

De asemenea Parlamentul European a revizuit regulamentul în ceea ce privește țigaretele electronice, fiind introduse noi standarde de siguranță și calitate pentru a-i proteja pe consumatori.

Comentarii Facebook