USL vrea ca regiunile sa aiba mai multe capitale. Vezi proiectul de reorganizare administrativa, propus de Opozitie!

Potrivit proiectului de reorganizare administrativa al Uniunii Sociale Liberale, formata din PSD si PNL, cele opt regiuni ar avea mai multe capitale.

 

Programul de dezvoltare regionala propus de USL si prezentat de realitatea.net prevede pastrarea actualelor regiuni de dezvoltare, care ar urma sa aiba cate un Consiliu regional, condus de un presedinte ales.

 

"Preluand acest model, Romania pastreaza unitatile administrative existente si adauga un nivel, compatibil cu cel european – REGIUNEA – care are in subordine structuri de organizare judetene si locale si la care se opreste relatia cu centrul", se arata in programul USL.

 

Consiliul regional, cu puteri executive, ar urma sa fie condus de un presedinte ales, care va fi un fel de premier al regiunii. Fiecare Consiliu regional ar urma sa dispuna de un buget propriu.

 

Senatul Romaniei ar urma sa devina, potrivit proiectului USL, o camera cu competente clare in dezvoltarea regionala.

 

"Nu va exista o singura capitala a regiunii, cel putin in prima instanta. Pentru dezvoltarea echilibrata, pentru stimularea concurentei si pentru evitarea concentrarii puterii, fiecare regiune va avea multiple centre de interes: centru economic, centru politico-administrativ, centru cultural, centru universitar etc", se arata in proiect.

Comentarii Facebook