Un roman face implanturi wireless in creier. Valentin Dragoi a obtinut in SUA un grant de cercetare de 3.5 milioane de dolari


Un roman face implanturi wireless in creier si este unul dintre cei mai mari experti in neurobiologie din  lume. Valentin Dragoi a obtinut de curand un grant de cercetare in valoare de 3.5 milioane de dolari.

El a absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare din Iasi, in 1992, si a facut singur primii pasi in neurobiologie in Romania. Acum este unul dintre cei mai mari specialisti din lume si detine un laborator in Texas Medical Center, din SUA, anunta realitatea.net.

Romanul a castigat deja premii in valoare de 5 milioane de dolari pentru cercetarile sale prin care vrea sa dovedeasca modul in care retelele neuronale pot influenta perceptia si comportamentul uman.

Valentin Dragoi a acordat un interviu in exclusivitate pentru realitatea.net si a povestit totul despre mare sa aventura. El a obtinut o bursa la Duke University si a plecat din tara, dupa care a studiat 6 ani la Massachusetts Institute of Technology (MIT), cel mai mare institut din lume.

Romanul lucreaza acum intr-un grant in valoare de 3,5 milioane de dolari. "Pioneer Award este o inalta onoare care se confera anual unui grup extrem de restrans de oameni de stiinta de la universitati americane in toate domeniile biomedicale, incluzind aici biologia cancerului, biologia moleculara, genetica, imunologia, neurobiologia, si multe altele. In ceea ce ma priveste, am obtinut date preliminare care imi vor permite sa folosesc pentru prima data implanturi corticale wireless care vor putea transmite in timp real semnale de la un numar mare de neuroni din multiple zone ale creierului. Aceste dispozitive vor permite intelegerea unor fenomene pina acum inaccesibile cercetatorilor, cum ar fi codarea informatiei de catre populatii de neuroni in timpul invatarii in medii naturalistice, in timpul explorarii active a mediului, si intelegerea relatiei dintre somn si capacitatea retelelor de neuroni de a coda informatie", a mai povestit Valentin Dragoi.

Cititi aici intreg interviul.

Comentarii Facebook