Un nou medicament va eradica răceala și gripa



Oamenii de știință din Marea Britanie sunt pe cale să realizeze medicamentul care poate opri transmiterea virusului gripei și în același timp ajută la vindecarea persoanelor bolnave.

De asemenea, medicamentul poate fi folosit și împotriva altor boli deosebit de grave, care au simptome asemănătoare cu cele ale gripei, precum febra aftoasă umană şi poliomielita.

Profesorul Dave Stuart, de la Universitatea Oxford, care a condus echipa de cercetători, spune că există multe tratamente pentru gripă, dar niciunul din astea nu este eficient împotriva întregii game de viruşi, informează Express, citat de Descoperă.ro.

Acesta susține că noul tratamet ar putea fi primul medicament chiar și pentru vindecarea banalei răceli.

Cercetătorii au analizat virusul EV71, responsabil de apariția febrei aftoasă la om, iar cu ajutorul acestui medicament, virusul a fost paralizat şi nu s-a mai putut răspândi, pentru a provoca alte îmbolnăviri.

Prin urmare, tratamentul va fi util nu doar bolnavilor, ci şi ca măsură de prevenţie, pentru a opri transmiterea virusului.

Testele au fost extinse apoi pentru alţi viruşi asemănători cu EV71, cum este virusul care provocă răceala, iar experții au ajuns la concluzia că medicamentul are efect şi în cazul acestor viruşi.

Comentarii Facebook