Un nou malware face ravagii printre utilizatorii Android. Cum își face de cap când opresti telefonul


Un nou program mallware face ravagii în rândul utilizatorilor de smartphone-uri ce rulează Android, acesta fiind capabil să efectueze apeluri, să facă poze sau să trimită mesaje, toate acestea când telefonul pare a fi oprit.

Potrivit unui raport al firmei de securitate AVC, malware-ul, numit PowerOffhijack, prezintă utilizatorului o casetă de dialog falsp, care îi cere acestuia să închidă telefonul.

Acest bug preia atunci controlul asupra procesului de shutdown, imitand procedura standard si animatiile si da impresia ca telefonul a fost stins cand, de fapt, telefonul este in continuare pornit. PowerOffHijack trece atunci la treaba - acceseaza informatiile sensibile si profita de functiile de baza ale telefonului, scrie yoda.ro.

PowerOffHijack a fost descoperit prima în China, AVG dezvăluind că acesta a infectat pana la 10.000 de device-uri la nivel mondial.

AVG a mai determinat ca malware-ul are nevoie de root pentru a rula, iar magazinul Google Play cauta in permanenta sa elimine orice continut daunator, astfel ca sansele ca PowerOffHijack sa vina dintr-o aplicatie aprobata sunt mici.

Comentarii Facebook