Un militar a fost ucis în Afganistan și alți cinci au fost răniți



Un militar român a fost ucis în Afganistan în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, duminică dimineața, iar alți cinci au fost răniți, informează MApN.

"Un militar a decedat şi alţi cinci au fost răniţi în dimineaţa zilei de duminică, 30 martie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în Afganistan. Militarii români executau o misiune de patrulare în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall", precizează MApN.

Conform ministerului, militarilor le-a fost acordat primul ajutor şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.

Anterior, 1tvnews.af relata, citând un oficial local, că un convoi românesc din provincia afgană Zabul a fost vizat de un atac sinucigaş, care a provocat moartea unui militar.

Atacul a avut loc la ora 10.00 (08.30 ora României), în districtul Shar-i-Safa din provincia Zabul, a declarat guvernatorul districtului. "Convoiul militar era format din români", a precizat el.

Momentan atacul nu a fost revendicat.

Comentarii Facebook