Un cuplu de homosexuali s-a dus cu fetiţa la piscina din Bucureşti. Ce au pățit ”tații” în vestiarul bărbaţilor

 

Un caz controversat este în atenția Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Doi tați care au vrut să își schimbe fetița în vestiarul bărbaților la un club de fitness au depus plângere. 

 

Fetița are 3 ani și a fost dusă la piscină de cei doi părinți. Când tatăl ei a vrut să o schimbe, ca și cu alte ocazii, în vestiarul bărbaţilor de la clubul Health Academy Downtown, din incinta Hotelului Radisson Blu, s-a iscat o neînţelegere, scrie Gândul.info.

 

Un client al clubului le-a cerut să iasă și a făcut și scadal. ”Suntem o familie cu doi taţi”, i-a spus Lestat, dar replica ”Bulangiule, femeile ar trebui să plece acolo de unde au venit”, l-a afectat foarte mult.

 

Este important ca persoanele discriminante să ia atitudine şi să nu se lase intimidate, chiar atunci când discriminatorul este o companie”, afirmă Florin Buhuceanu. ”Doar aşa putem dovedi că nimeni nu este mai presus de lege”, spune Florin Buhuceanu, directorul Accept.

 

Lestat este un cetăţean stabilit de 11 ani în România. ”Încă suntem clienţi ai clubului, dar nu putem folosi toate serviciile pentru care plătim deoarece conducerea încă ne refuză accesul în vestiar cu fiica noastră. Ce pot să fac? Să merg cu fiul meu de patru ani, dar să-i spun surorii lui gemene: “Îmi pare rău, scumpa mea, nu te pot lua la piscină fiindcă familia noastră nu e binevenită la World Class Downtown?”, a spus el.

 

Lestat a mai replicat că nu a mai avut probleme în România. El este ”şocat că, în acest caz, discriminarea vine din partea World Class, o companie al cărei client sunt de mai bine de un deceniu. Este şi mai şocant acum pentru că, în prezent, industria sănătăţii susţine peste tot în lume eforturile de a stopa bullying-ul (n.r. hărţuirea) în sport”.

 

Clubul de fitness a rezolvat problema românește. ”Dragi membri, Dorim sa va informam cu privire la regulile de utilizare a vestiarelor World Class atunci cand sunteti insotiti de copii, indiferent de varsta acestora din urma:

 

Astfel fetele trebuie sa foloseasca vestiarul destinat femeilor, iar baietii pe cel destinat barbatilor. Copiii, cat timp se afla in vestiare (pentru barbati sau pentru femei), in mod obligatoriu, trebuie sa fie insotiti de persoane de acelasi sex. Este strict interzis accesul in vestiare al adultilor si/sau copiilor de sex opus celui caruia ii este destinat vestiarul respectiv”.

Comentarii Facebook