Trei tinere din Iasi au ajuns in stare grava la spital dupa ce au folosit produse cosmetice - VIDEO


Primul caz a fost al unei studente care a ajuns in stare grava la Spitalul de Urgenta "Sfantul Ioan" din Iasi cu arsuri la sprancene si alergie pe fata. Tanara a incercat sa se vopseasca pe par. Alte doua fete au folosit produse cosmetice de infrumusetare.

Studenta in varsta de 24 de ani a folosit o vopsea de par cumparata de la supermarket. Ea a fost dusa la spital de colegele ei de apartament, care le-au spus medicilor ca au folosit aceeasi vopsea.


Pacienta a necesitat inca din UPU masuri de suport respirator, anti-inflamatorii steroideine, antihistaminice si simpatico-mimetice, datorita fenomenelor alergice. In plus, beneficiaza de consultul medicilor de la chirurgie plastica pentru arsurile suferite la nivelul sprancenelor. Pacienta va ramane internata, prognosticul fiind rezervat din cauza complicatiilor posibile", a declarat Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unitatii de Primire a Urgentelor de la Spitalul “Sfantul Ioan” din Iasi.

Medicii ieseni spun ca alte doua tinere care au folosit produse cosmetice au ajuns la spital cu alergii severe, la scurt timp dupa primul caz. Doctorul Tudor Ciuhodaru a declarat ca una dintre tinere a folosit un sampon, iar cea a doua o crema de infrumusetare.


Dermatologii recomanda persoanelor care prezinta alergii in urma folosirii produselor cosmetice sa se prezinte de urgent la un specialist pentru a evita alte riscuri.

 

Preluare Antena 3

Comentarii Facebook