O furtuna puternica a ucis peste 50 de persoane in vestul Europei - VIDEO si FOTO

Furtuna Xynthia a facut victime in Franta, Spania, Germania si Portugalia . Cea mai afectata este localitatea l'Aiguillon sur Mer din Franta, unde au fost inregistrate 25 de decese. Vijelia se indreapta spre Belgia si Danemarca

 

Inceputa sambata, furtuna a provocat inundatii, a doborat copaci, semne de circulatie si a blocat mai multe trasee feroviare si curse aeriene.Mai mult de o jumatate de milion de persoane din Franta au ramas fara energie electrica. Copaci care au rezistat intemperiilor de sute de ani au fost dezradacinati in gradinile Palatului de la Versailles , din apropierea Parisului.

 

In Spania , doua persoane au fost ucise cand masina lor s-a izbit violent de un trunchi de copac  rasturnat pe carosabil , relateaza Reuters, iar o a treia a cazut victima prabusirii unui zid din cauza vantului puternic.

In Germania , un batran care se plimba a fost ucis de caderea unui copac, iar intr-o alta localitate tot caderea unui copac pe o masina a cauzat moartea unui pensionar de 74 de ani si ranirea grava a sotiei sale.

O fetita de 10 ani a fost lovita si ucisa de caderea unui copac in Portugalia, tara afectata de vanturi puternice si inundatii in zona orasului Porto.

 

Ministrul de interne francez Brice Hortefeux a declarat ca " ne aflam in fata unei catastrofe naturale", regiunile cele mai afectate fiind Vendee si Charente Maritime. In total, in Franta au fost estimate aproximativ 45 de decese , iar inundatiile pun in continuare in pericol vietile oamenilor.

Xynthia , considerata cea mai puternica furtuna din ultimii zece ani , s-a mutat catre nord-estul Frantei si va lovi in continuare Belgia si Danemarca, ploi abundente si rafale de vant de peste 100 km/h fiind deja raportate in Belgia din cursul serii.

 

Comentarii Facebook