Nutritionistii din Marea Britanie militeaza pentru micsorarea portiilor de popcorn la cinema


O cutie mare cu popcorn contine 1.800 de calorii, adica echivalentul unei mese consistente insotita de doua beri. Agentia Nationala a Alimentelor din Marea Britanie le-a atras deja atentia proprietarilor de cinematografe sa treca pe cutia cu popcorn informatii in legatura cu numarul de calorii continut.

Reprezentantii Agentiei sunt ingrijorati de faptul ca in ultima vreme cutiile cu popcorn sunt tot mai mari. Administratorii cinematografelor se apara si spun ca pungile mari cu popcorn sunt destinate cuplurilor, dar recunosc ca deseori sunt concumate de o singura persoana.

Potrivit publicatiei The Times, seful agentiei britanice, Tom Smith, a spus ca "nu este adevarat ca popcornul nu contine atat de multe calorii. Este doar un mit care circula si care nu are baza in realitate. Portiile mari sut o problema si mai mare si parca acestea cresc de la o zi la alta".

El le-a cerut cinematografelor sa puna in vanzare cutii mai mici pentru a preveni cazurile de obezitate.

Nu numai popcornul ridica semne de ingrijorare. Nutritionistii spun ca o portie de nachos cu branza contine aproximativ 700 de calorii si o Cola mare inca 328 de calorii, adica mai mult de jumatate de necesarul zilnic

In Romania, pana acum sa fost aprobata o lege prin care din scoli sa fie eliminata mancarea tip fast-food, dar inca nimeni nu s-a aratat ingrijorat de ce se intampla in salile de cinema.

Comentarii Facebook