Torrentele ar putea deveni istorie. Vezi ce decizie a luat Curtea Europeană de Justiţie


Torrentele ar putea deveni istorie în viitorul apropiat, avocatul general al Curţii Europene de Justiţie, Pedro Cruz Villalón, anunțând că providerii de internet din Europa ar putea fi forţaţi să blocheze accesul la site-uri care conţin fişiere asupra cărora nu există drepturi de autor.

Instantele din toată Europa vor primi dreptul de a forța providerii de internet să blocheze accesul clienților la torrente și alte site-uri de acest gen. 

Cu toate acestea, orice acţiune de blocare va trebui să fie foarte punctuală, să se asigure că va viza doar conţinutul pus ilegal pe internet şi că orice alt site va putea fi accesat fără nicio problemă, informează Capital.

"Potrivit avocatului general, se poate impune unui furnizor de acces la internet obligația de a bloca accesul clienților săi la un site internet care încalcă drepturile de autor. O astfel de ordonanță judecătorească trebuie să indice măsurile concrete de blocare și să garanteze un just echilibru între interesele contradictorii, care sunt apărate ca drepturi fundamentale", se arată într-un comunicat de presă al Curţii de Justiție a Uniunii Europene.

Comentarii Facebook