PRO TV în plin scandal. Postul de televiziune este acuzat de abuz de poziție dominantă


Asociația de Comunicații Electronice din România (ACeR) va depune o plângere la Consiliul Concurenței împotriva Pro TV SA acuzându-i de practicarea de tarife preferențiale pe piața de distribuție de televiziune și abuz de poziție dominantă și eventuale înțelegeri cu operatorii mari pentru distorsionarea concurenței, scrie Media Expres.

Pro TV a ieșit în luna august din grila programelor cu transmisie obligatorie, decizie prin intermediul căreia Adrian Sârbu a reușit să dea peste cap întreaga piață TV din România.

Potrivit ofertei făcute de PRO TV, cine nu are peste 300.000 de abonați (intră aici toți cabliștii, cu excepția RCS&RDS, UPC, Romtelecom și Digital Cable Systems) va trebui să achite un euro (plus TVA)/ abonat/ lună, fără posibilitatea obținerii vreunui discount.

În general, prețul minim al abonamentului TV de bază este de 25 de lei. Pentru orice operator din provincie, care, cu doar câteva mii de clienți, a reușit până acum să facă față cu succes „giganților“ enumerați mai sus, aplicarea unui cost suplimentar echivalent cu 15%-20% din actualul abonament poate reprezenta cea mai scurtă cale spre faliment, informează capital.ro.

Comentarii Facebook