Topul celor mai "tari" romani in anul 2010!

In topul celor mai tari romani in anul 2010 se regasesc Inna, Andreea Marin Banica, Catalin Botezatu, Lucian Bute, Cristi Chivu, Lucian Ghita si fetele din echipa nationala de handbal. Topul a fost realizat de ziarul Libertatea.




Inna, cea mai prolifica artista din Romania in 2010

Inna, este situata pe primul loc, fiind considerata cea mai prolifică artistă din România în anul 2010, dupa ce a făcut furori în topurile muzicale din Europa şi chiar din Statele Unite ale Americii. Artista a incasat anul acesta din muzică 700.000 de euro, ajungând să aibă un onorariu de 30.000 de euro pe concert. Succesul tinerei de 23 de ani a inceput dupa ce aceasta a ajuns, în luna ianuarie, pe primul loc în topul Billboard Hot Airplays cu piesa "Hot".

 

Lucian Bute

 

 Lucian Bute le-a adus românilor, în anul 2010, două nopţi de sărbătoare, după ce si-a aparat de încă două ori titlul mondial IBF, la categoria super-mijlocie. "Mister K.O", aşa cum este poreclit pugilistul roman în lumea boxului, l-a învins pe 17 aprilie, pe columbianul Edison Miranda, iar pe 15 octombrie a trecut de americanul Jesse Brinkley.

 

Catalin Botezatu

Pentru creatorul de moda Catalin Botezatu anul 2010 a fost unul al reusitelor profesionale , in ciuda scandalurilor mondene in care a fost implicat alaturi de fosta lui iubita Bianca Dragusanu. Bote a devenit o adevarata vedeta internationala in lumea modei dupa ce  a participat anul acesta la festivaluri din toata lumea , poate cele mai exotice dintre ele fiind cele desfăşurate în Jamaica  şi Islanda.

 

Andreea Marin Banica

2010  i-a adus Andreei Marin Banica o consolidare a brand-ului de îmbrăcăminte pentru bebeluşi, "Violet by Andreea Marin Bănică".

Cel mai mare succes al in 2010 al Andreei a fost  castigarea medaliei de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, pentru body-ul cu chiloţel extensibil elastic, produs tot în gama "Violet by Andreea Marin Bănică". Romania a castigat, astfel, a doua oară consecutiv medalia de aur la salonul de invenţii din Elveţia.


Cristi Chivu

Cristi Chivu a câştigat rând pe rând in 2010  Cupa Italiei,  Liga Campionilor,  Campionatul Italiei si Campionatul Mondial al Cluburilor. Si asta in ciuda accidentarii pe care a suferit-o la cap la inceputul anului. În viaţa personală, Chivu a mai avut un motiv de bucurie în 2010, pentru că Adelina, soţia sa, a adus pe lume cea de-a doua fetiţă a cuplului, Anastasia.

 

Daniel Ghita

Daniel Ghiţă a fost primul roman care s-a calificat într-o finală de K1. Pentru a se califica în finala de la Yokohama, Japonia, Ghiţă l-a spulberat în gala de la Seul pe elveţianul Errol Zimmerman, supranumit "Spărgătorul de oase", printr-un K.O. de senzaţie, în repriza a doua.

 

Echipa Nationala de Handbal- Fete

Fetele din echipa nationala de handbal a Romaniei sunt in topul celor mai tari romani din 2010, intrucat au adus  Romaniei medalia de bronz la Campionatul European, o performanţă incredibila a handbalului feminin românesc la o astfel de competiţie.

 

Echipa feminina de spada a Romaniei

Anca Măroiu, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru şi Loredana Iordăchioiu au adus una dintre cele mai neaşteptate performanţe ale anului 2010, infirmând toate pronosticurile şi câştigând Campionatul Mondial, desfăşurat la Paris.

 

Raluca-Ioana van Staden, cea mai buna femeie inventator

 

Românca Raluca-Ioana van Staden a inventat impreuna cu sotul ei, Jacobus Frederick van Staden, un senzor care determina existenta cancerului in corpul uman la nivel molecular, direct din sange. Procedura se pare ca este extrem de simpla, iar rezultatele vin in mai putin de 6 minute. Pentru aceasta inventie, Raluca-Ioana van Staden a castigat Trofeul de Aur al Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala in cadrul Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva.

 

 

 

Comentarii Facebook