Fondatorul Wikileaks a semnat un contract de peste un milion de lire sterline pentru autobiografia sa

 

Potrivit Sunday Times, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a semnat un contract de 1,2 milioane de euro pentru autobiografia sa. Australianul a semnat cu Alfred A. Knopf si Canongate.

 

In interviul acordat publictatie britanice, Julian Assange a declarat ca  această sumă îl va ajuta sa se apere impotriva acuzatiilor de agresiuni sexuale care ii sunt aduse de doua femei in Suedia.

 

"Nu vreau sa scriu aceasta carte dar trebuie sa o fac", afirma el. "Am platit 200.000 de lire sterline cheltuieli judiciare şi trebuie sa ma apar si sa pastrez WikiLeaks pe linia de plutire", adauga el.


Julian Assange a precizat ca va primi 800.000 de dolari (600.000 de euro) de la Alfred A. Knopf, editorul sau american, şi 325.000 de lire sterline (380.000 de euro) de la Canongate.

 

Julian Assange a petrecut noua zile in inchisoare, dupa ce a fost arestat la 7 decembrie la Londra, in baza unui mandat de arestare european, emis de autoritatile suedeze. Audierea lui pentru o eventuala extradare in Suedia va incepe la 7 februarie, dar ar putea dura mai multe luni, din cauza numeroaselor apeluri posibile.

Comentarii Facebook