Topul alimentelor care te ajută să îți menții respirația proaspătă


Multe persoane se confruntă cu problema respirației urât mirositoare, fie că se întâmplă dimineața când se trezesc, fie că se înrăutățește în timpul zilei.

Cum nu te poți spăla pe dinți după fiecare masă a zilei, iar guma de mestecat reprezintă doar o soluție de scurtă durată, trebuie să îți îndrepți atenția către alte metode.

Anumite alimente îți pot vei în ajutor și te ajută să îți menții respirația proaspătă, neutralizânt acizii care cauzează halena.

Iată care sunt cele mai eficiente alimente în lupta împotriva respirației urât mirositoare:

1. Semintele de fenicul

Sunt un remediu natural folosit in India pentru inlaturarea halenei. Acestea neutralizeaza mirosurile neplacute si stimuleaza digestia. Mancand aceste seminte, se produce mai multa saliva, care curata gura de bacterii. Uleiurile din fenicul au de asemenea proprietati antibacteriene care ajuta la inlaturarea germenilor.

2. Ceaiul verde

Este bogat in polifenoli, antioxidanti care impiedica dezvoltarea bacteriilor si reduc compusii de sulf. Ceaiul verde este foarte bun si pentru mentinerea sanatatii orale.

3. Merele

Sunt excelente pentru mentinerea igienei orale sub control, datorita proprietatilor sale antibacteriene. Merele ajuta deopotriva si la inlaturarea placii bacteriene de pe dinti.

4. Legume cu frunze verzi

Ca regula generala, daca un aliment este bun pentru sanatatea intregului tau corp, este excelent si pentru sanatatea dentara. Legumele cu frunze verzi precum spanacul, salata verde sau varza iti mentin nivelul Ph-ului din corp echilibrat, iar asta e foarte important pentru o respiratie proaspata.

5. Iaurtul probiotic

Face minuni pentru sistemul digestiv, dar si pentru sanatatea orala. Contine vitamina D care lupta cu bacteriile din gura, iar bacteriile continute neutralizeaza compusii care ingreunzeaza respiratia.



Citeste mai multe pe Foodstory.ro

Comentarii Facebook