Topul 7 cele mai ciudate fobii din lume


Fobiile sunt stări patologice de neliniște și teamă, fără o cauză precisă, manifestate prin panică, teroare sau palpitații, iar varietatea acestora este foarte largă.

Persoanele care suferă de astfel de fobii se pot confrunta cu frica de aproape orice, unele temeri fiind de-a dreptul bizare, împiedicând astfel posibilitatea unui trai normal.

Iată unele dintre cele mai bizare fobii din lume:

Ergasiofobia

Ergasiofobia este teama, frica anormala si persistenta de a lucra, de a gasi practic un job, altfel spus, teama de munca. Cei afectati se simt anxiosi atunci cand se afla intr-un mediu unde se lucreaza, fiind o conditie sociala a multor oameni. Ergasiofobia poate fi o subspecie a unei fobii sociale sau anxietati de performanta (frica de a vorbi in fata grupurilor de munca, de exemplu). Aceasta teama se pare ca reprezinta un simptom pentru alte boli mentale mai grave.

Neofobia

In general, oamenii sunt avizi dupa tot ceea ce este nou, si asta se datoreaza mai ales epocii in care traim. Exista insa si persoane care se tem de tot ceea ce este nou. Aceasta fobie este de obicei generata de aparitia lucrurilor noi, dar poate avea un impact si odata cu inregistrarea unor senzatii. In forma sa usoara, se poate manifesta ca nedorinta de a incerca lucruri noi sau de a rupe rutina.

Pteronofobia

Probabil ca nu v-ati imagina ca un om s-ar putea teme de gadilat. Pteronofobia este teama de gadilatul cu pana. Se pare insa ca aceasta teama provine din copilarie. Daca un copil este gadilat constant utilizandu-se o pana, el poate dezvolta aceasta fobie pe parcursul vietii.

Gimnofobia

Gimnofobia este teama de nuditate, de a nu fi vazut gol, dar si de a vedea alte persoane dezbracate, chiar in situatii normale. Femeile care sufera de aceasta fobie nu accepta sa aiba relatii sexuale la lumina zilei sau fara a stinge lumina seara. Tulburarile sexuale pot fi deci o cauza a acestei fobii.

Citește mai departe pe farmaciata.ro

Comentarii Facebook