Top gustări de care trebuie să te fereşti, dacă vrei să slăbești

 

Chipsurile şi foarte multe dulciuri din comerţ trebuie evitate, dacă vrei să slăbești.

 

Gustările dintre mesele principale nu trebuie să fie hipercalorice, pline de zahăr rafinat sau cu o tonă de sare. La fel cum mesele principale trebuie gândite astfel încât să aduce o multitudine de nutrienţi necesari pentru organism, tot aşa gustările îşi au rostul lor, oferind un plus de vitamine şi minerale.

 

Prin urmare, renunţă la gustările lipsite de orice nutrient şi optează pentru variantele lor sănătoase.

 

Iată care sunt gustările de care trebuie să te fereşti:

 

1. Chipsurile din cartofi

Nu ajută cu nimic organismul, ba din contră generează dezechilibre importante deoarece sunt bogate în grăsimi saturate, carbohidraţi şi o cantitate exagerată de sare. De asemenea, reţine că prin prăjirea cartofilor se degajă o substanţă care în timp afectează creierul şi favorizează apariţia cancerului. Optează mai degrabă pentru cartofii copţi la cuptor, feliaţi subţire.

 

2. Alunele/nucile prăjite

Prin prăjirea acestor oleaginoase, majoritatea nutrienţilor sunt îndepărtaţi, chiar şi proteinele de calitate. Reţine că pe lângă faptul că sunt prăjite, aceste produse conţin o cantitate exagerată de sare sau miere. Consumă nuci, alune, seminţe crude şi hidratate câteva ore în apă.

 

3. Batoanele cu orez expandat

Generează o eliberare bruscă a insulinei, din cauza orezului alb rafinat. De asemenea, ele sunt adesea înmuiate în sare şi zahăr rafinat, lucru care le transformă într-o gustare total dezechilibrată din punct de vedere nutriţional. Alege batoanele făcute în casă cu ovăz şi fructe uscate pentru a le îndulci. 

 

4. Băuturile energizante

Au un conţinut ridicat de zahăr rafinat sau aspartam, dar şi cofeină sau alte substanţe periculoase care stresează glandele suprarenale şi sistemul cerebral. Acest efect nu este nicidecum unul sănătos. Alege mai degrabă un suc proaspăt stors din fructe sau legume.

 

Continuarea pe eva.ro

Comentarii Facebook