Tokes Laszlo le cere maghiarilor sa continue lupta pentru autonomie

Vicepresedintele Parlamentului European, Tokes Laszlo, le-a cerut comunitatilor maghiare din bazinul carpatic sa continue lupta pentru obtinerea autonomiei.


"Lansez o chemare catre comunitatile maghiare din Bazinul Carpatic sa revitalizam cooperarea organizatiilor care ne reprezinta interesele si sa mergem mai departe cu lupta noastra pentru obtinerea autonomiei", a spus Tokes Laszlo, citat de Mediafax, la o dezbatere de la Universitatea de vara Tusvanyos.

?

El a declarat ca este pemntru prima data dupa opt ani cand maghiarii relua lupta pentru autonomie. Tokes Laszlo sustine ca aceasta lupta se poate duce intr-un cadru institutionalizat, prin crearea Consiliului Autonomiei din bazinul Carpatic.

?

La cea de-a 21-a editie a Universitatii de vara participa mii de tineri si 500 de invitati din tara si din Ungaria.

?

"Trebuie sa iesim in strada daca este nevoie. Daca trebuie, secuimea are nevoie de un model de tip catalan", a spus joi Tokes Laszlo la aceeasi manifestare.

?

Sambata, presedintele Traian Basescu si-a anuntat participarea la unul dintre seminariile organizate in cadrul Universitatii de vara, organizate la Baile Tusnad, judetul Harghita.

Comentarii Facebook