Țigara - cea mai periculoasă invenție

 

Țigara este una dintre cele mai periculoase și răspândite invenții din întreaga lume, provocând și astăzi moartea a milioane de oameni. Inventatorul ”țigărilor moderne” este James Buchanan Duke.

Până în anul 2000, peste un milion de oameni au murit din cauza dependenței de tutun, informează o statistică menționată de BBC, potrivit Realitatea.net.

"Ţigara este cel mai letal artefact din istoria civilizaţiei noastre”, susţine Robert Proctor de la Universitatea Stanford, adăugând că "a ucis aproximativ 100 de milioane de oameni în secolul XX".

Într-o istorie a tutunului scrisă de Jordan Goodman, acesta afirmă că ”James Buchanan Duke - cunoscut și drept Buck Duke - a fost responsabil pentru fenomenul secolului XX”, după cum numește țigara.

Duke a întrat în afacerea țigărilor rulate în 1880, când a început și istoria țigărilor moderne. Pe langă crearea produsului, Duke a ajutat și la distribuirea și promovarea acestuia.

Doar în 1930 tigară a ajuns să fie considerată periculoasă, când s-a descoperit o legătură între dependența de tutun și cancerul pulmonar.

Până în anul 1906, țigările erau promovate ca benefice pentru sănătate și apăreau chiar și în enciclopediile farmaceutice. Medicii le prescriau în cazuri de tuse, răceală sau chiar tuberculoză.

Comentarii Facebook