Te deranjează mușcăturile de țânțar? Cercetătorii îți arată cum să fi ”invizibil” pentru ei


Cercetătorii au găsit o metodă nouă prin care oamenii își pot proteja în mod natural pielea de mușcăturile țânțarilor.

Experții afirmă că un anumit amestec de compuși chimici, aplicat pe pielea umană, o pot face să fie ”invizibilă” pentru țânțari.

Specialiştii au prezentat cu ocazia unei întruniri a American Chemical Society un grup de compuşi care blochează abilitatea ţânţarilor de a mirosi potenţialele ţinte, scrie descoperă.ro.

Oamenii de știință au aplicat substanța pe o mână, pe care au introdus-o apoi într-un container plin cu țânțari, însă aceasta a fost complet ignorată. Aceștia susțin că revoluționara substanță ar putea ajuta la prevenirea răspândirii bolilor transmise de țânțari.

Coordonatorul cercetărilor, Ulrich Bernier, de la USDA (United States Department of Agriculture), susține ca echipa sa încearcă să înlocuiască substanțele anti-țânțari folosite în ziua de azi, care încep să își piardă din eficacitate.

Până acum substanţele folosite împotriva ţânţarilor aveau ca scop să-i ţină la distanţă, însă noi explorăm o metodă nouă, folosind substanţe care afectează simţul mirosului. Dacă un ţânţar nu poate mirosi «cina», atunci scăpăm şi de bâzâit, şi de muşcătură”, afirmă dr. Bernier.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook