Cum îți pot fura hoții benzina din rezervor în câteva secunde. Ce model este cel mai EXPUS

 

Hoții de carburant acționează în voie, în ultima vreme, fiind țintite mașinile ieftine, lăsate în parcare. 

 

Cel mai vânate modele sunt Matizurile, care nu au sisteme prea bune de protecţie. Cele mai vulnerabile maşini sunt cele ieftine, care nu au măşti de protecţie a furtunului şi a rezervorului. Un plus îl constituie şi maşinile care, deşi cheia nu mai este în contact, îţi indică nivelul de benzină/motorină existent în rezervor. ”Cele mai expuse maşini la furatul de benzină sunt cele mai vechi care îţi arată pe bord câtă benzină ai în rezervor chiar fără să fie contactul pus. Este vorba de maşini precum Matiz, de exemplu”, a explicat un polițist, citat de ziarul cugetliber.ro.

 

Hoții s-au specializat și cunosc slăbiciunile fiecăruir model. ”Folosesc un cutter ca să taie conducta prin care alimentezi, care de regulă e din plastic. Alt mod de operare, mai ”simplu”, găuresc pur şi simplu rezervorul cu o şurubelniţă. Matizurile, de exemplu, nu au un sistem de protecţie, un scut pe dedesubt. Astfel, după ce au înţepat rezervorul, hoţii aşează un recipient, iar combustibilul începe să curgă”, precizează comisarul şef. 

 

Mașinile noi sunt asigurate corespunzător în acest sens, semn că merită să dați un ban în plus pe o mașină mai nouă. ”Sistemele de protecţie de la autoturismele mai noi nu permit înţeparea rezervorului sau scoaterea combustibilului. Locul pe unde se introduce combustibilul are mai multe coturi, astfel încât să nu poţi introduce un furtun pentru a fura. De asemenea, maşinile mai noi sunt prevăzute şi cu supape”, a mai spus polițistul.

Comentarii Facebook