Sute de maghiari au ieșit în Piața Eroilor, din Budapesta: România este Statul Islamic al UE



Peste 500 de persoane au participat, mați, la mitingul din Piața Eroilor, din Budapesta, organizat în memoria martiri secui executați pe 10 martie 1854.

Aceștia au adoptat o petiție în care îi cer premierului român Victor Ponta să înceapă negocieri cu privire la statutul administrativ al Ținutului Secuiesc, liderul Societății pentru Ținutul Secuiesc afirmând că ”România este Statul Islamic al Uniunii Europene a secolului XXI”, relatează MTI.

Maghiarii au protestat și față de interdicția impusă de primarul orașului Târgu Mureș de a organiza un eveniment similar celui din capitala ungară.

Liderul Societății pentru Ținutul Secuiesc, Arpad Gyorgy-Mozes, a declarat în timpul demonstrației de la Budapesta că secuilor din România le este interzisă libertatea de exprimare și a insistat că autoritățile române au în vedere distrugerea patrimoniului arhitectonic al secuilor, notează MTI.

România este Statul Islamic al Uniunii Europene a secolului XXI”, a subliniat Arpad Gyorgy-Mozes, susținând că autoritățile române ”decapitează” săptămânal drepturi democratice precum libertatea de exprimare și de întrunire sau cel de identitate națională.

Comentarii Facebook