Miercuri 24 Aprilie

Elena Udrea va fi supusă unui control ginecologic împotriva voinței sale

 

Elena Udrea va fi supusă joi dimineaţa unui control ginecologic ”împotriva voinţei sale”.

 

În cătuşe la ginecolog. Mâine dimineaţă, la ora 10, împotriva voinţei sale, Elena Udrea va fi dusă la Spitalul Dimitrie Gerota pentru control ginecologic. Deşi a declarat că nu vrea să facă acest control, va fi totuşi dusă în cătuşe pentru a-şi exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la spital!

 

Ce regulament inept poate obliga femeile la o aşa situaţie umilitoare? Pe lângă jena de a se trezi în faţa ginecologului în cătuşe, de ce este nevoie să se cheltuiască atâţia bani cu plimbatul cu duba până la spital şi înapoi, atâta timp cât îşi pot exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la arest”, au scris pe Facebook cei din echipa de comunicare a Elenei Udrea.

 

Poliția Capitalei susține că Elena Udrea nu va fi supusă controlului ginecologic.

 

În conformitate cu Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele încarcerate beneficiază de asistenţă medicală. Cu privire la controlul ginecologic, acesta face parte din totalul examenelor medicale, dar în situaţia în care persoana refuză examinarea, aceasta nu va fi efectuată (refuzul se consemnează în scris)”, precizează Poliţia Capitalei.

Comentarii Facebook