ŞOCANT! ÎNGROZITĂ de o scrisoare găsită într-o cutie de ornamente


O femeie din SUA a rămas şocată de o scrisoare ascunsă într-o cutie cu decoraţiuni pentru Halloween fabricată în China.

Julie Keith, din Oregon, a descoperit o scrisoare, nesemnată, dar scrisă în engleză şi în chineză, în care un lucrător chinez cerea ajutorul celui care ar fi descoperit scrisoarea, povestind că este torturat, bătut şi ţinut prizonier într-un lagăr de muncă, unde e  plătit cu mai puţin de 2 dolari pe lună şi dând detalii clare despre locul în care se află tabăra de muncă şi cerând ajutorul Organizației pentru Drepturile Omului.

"Oamenii care lucrează aici -la tabăra de muncă Mashanjia din Shenyang, China- sunt forţaţi să muncească 15 ore pe zi, fără pauză sâmbăta sau duminica sau de sărbători. Altfel sunt torturaţi, bătuţi sau certaţi, primind 10 yuani pe lună, aproape nimic", se arată în scrisoarea trimisă de chiney.

Guvernul chinez a dispus deschiderea a mai multe tabere de muncă forţată, destinate infractorilor, dar aceştia sunt, în mare măsură, disidenţi politici sau persoane care fac parte din anumite culte religioase sau secte. Majoritatea sunt închişi sau trimişi în taberele de muncă fără o sentinţă judecătorească sau un proces.

"Oamenii care muncesc aici sunt pedepsiţi fără ca un judecător să fi decis asta, mulţi sunt adepţi Falung Gong, complet nevinovaţi", se mai spune în scrisoare. Falun Gong este o disciplină spirituală ai cărei membri sunt vânaţi de Partidul Comunist chinez.

Human Rights Watch susţine că, fără a putea declara scrisoarea autentică, situaţia descrisă în ea este reală şi foarte cunoscută, confirmă Oregon Live, potrivit realitatea.net.

Comentarii Facebook