Miercuri 24 Aprilie

Sfera anti-Apocalipsă produsă de un ţăran chinez


Un chinez a inventat o "sferă de supravieţuire" rezistentă la tsunami.

Liu Qiyuan, 45 de ani, şi-a numit creaţia "Arca lui Noe". Fostul lucrător în domeniul mobilei afirmă că sfera concepută de el poate rezista la tsunami-uri devastatoare şi cutremure. 

"Chiar dacă vor fi valuri de 1.000 de metri înălţime, sfera mea va rezista. E ca o bilă de ping-pong – învelişul este subţire, dar rezistă la foarte multă presiune", a declarat Qiyuan pentru AFP, potrivit descoperă.ro.

Chinezul a construit 7 "sfere de supravieţuire", fiecare având un cost de 48.000 de dolari. Sferele sunt realizate din fibră de sticlă, amplasate pe un cadru de oţel. De asemenea, fiecare "arcă a lui Noe" este dotată cu tuburi de oxigen, alimente, apă şi cu centuri de siguranţă, "esenţiale pentru a trece cu bine de furtuni", a explicat Liu.

"Sferele sunt concepute pentru 14 persoane, însă este posibil ca 30 de persoane să supravieţuiască înăuntru pentru cel puţin două luni",  a explicat Liu.

"Sunt atât de bine izolate, încât o persoană poate trăi 4 luni într-o astfel de arcă la Polul Nord sau Sud fără să îngheţe şi fără să-i fie măcar puţin frig", a mai spus inventatorul.

Liu a spus că ideea acestor "sfere de supravieţuire" i-a venit în urma vizionării filmului american "2012", inspirat din mitul Apocalipsei mayaşe.


Comentarii Facebook