Șeful SRI: Structuri ANARHISTE încearcă să deturneze protestele privind Roşia Montană

 

Șeful SRI, George Maior, a anunțat că unele grupări anarhiste ar fi încercat să deturneze protestele pe împotriva proiectului de la Roșia Montană.

 

George Maior a declarat luni că Roşia Montană constituie din perspectiva SRI o problemă de securitate naţională. ”SRI a acordat atenţie acţiunilor interesate, menite să influenţeze actul decizional precum şi tentativelor unor structuri extremiste, eco anarhiste, de a deturna mişcările protestatare legitime”, a susţinut şeful SRI.

 

SRI şi-a făcut datoria şi în acest caz, în conformitate cu atribuţiile legale, să protejeze interesele naţionale. Proiectul de la Roşia Montană s-a aflat permanent în atenţia Serviciului, primele informări fiind trimise incă din anul 1999. Prin complexitatea şi implicaţiile majore, din punct de vedere economic şi social, de mediu şi patrimoniu, proiectul Roşia Montană constituie din perspectiva SRI o problemă de securitate naţională”, a declarat Maior.

 

Potrivit lui Maior, SRI a transmis, din 1999 și până acum, peste 500 de informări factorilor decizionali centrali şi locali.

Comentarii Facebook