Sambata 23 Ianuarie

Șefa DNA, Codruța Kovesi, a primit premiul pentru Europeanul Anului 2016


Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost desemnată câștigătoarea premiului Europeanul Anului 2016, oferit de Reader's Digest.

Potrivit unui comunicat transmis luni, este a doua oară când un român câștigă acest premiu, scrie Agerpres.

"Distincția recunoaște lupta curajoasă și susținută a Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA din România, împotriva corupției la nivel înalt. În calitate de șefă a agenției în fruntea căreia a fost numită în mai 2013, a trimis în judecată un fost prim-ministru și a pus sub acuzație zeci de parlamentari, judecători și magnați ai afacerilor. (...) Este a doua oară când un român câștigă acest premiu; în anul 2010, l-a primit Iana Matei, președintele fundației Reaching Out Romania, pentru ajutorul acordat victimelor traficului de persoane. Laura Codruța Kovesi reprezintă un alt exemplu remarcabil al valorilor pe care Reader's Digest le promovează", precizează comunicatul transmis de Tarsago România.

Conform documentului, în fiecare an, editorii Reader's Digest din Europa nominalizează mai mulți europeni care au avut o influență majoră asupra unei probleme contemporane presante și care au făcut, prin rezultatele lor, ca lumea să fie un loc mai bun pentru semenii lor.

"Numărul de februarie al tuturor edițiilor europene ale revistei Reader's Digest, a cărei ediție românească este deținută de Tarsago România, include un profil detaliat al Laurei Codruța Kovesi, semnat de Andrew Higgins, jurnalist la The New York Times. Acesta prezintă modul în care fosta jucătoare de baschet și studentă la Drept, care și-a urmat tatăl în cariera de procuror, a declanșat cel mai mare cutremur politic care a zguduit România de la căderea comunismului, în 1989", scrie în comunicat în comunicat.

Sursa citată mai precizează că în primele nouă luni ale anului trecut, DNA a dus acuzații de corupție împotriva a peste 800 de persoane.

"Printre cei puși sub acuzare, în anul 2015, de DNA se numără patru miniștri, zece primari ai unor orașe mari, nouă președinți de consilii regionale și 14 foști sau actuali membri ai Parlamentului. Un raport al Comisiei Europene a elogiat agenția condusă de Laura Codruța Kovesi pentru "rezultatele sale neîntrerupte" în lupta împotriva corupției din România", se mai precizează în comunicat.

.

Comentarii Facebook