Schimbare majoră pe WhatsApp. Ce se întâmplă de acum cu mesajele tale



Conducerea WhatsApp, cel mai popular serviciu de mesagerie instant din lume, a anunțat că a întărit nivelul de criptare implicită pentru mesajele de orice tip, asigurând că de acum înainte mesajele vor putea fi accesate doar de expeditor și de destinatar, conform Reuters.

Acest update de securitate a fost făcut în contextul dezbaterilor internaționale cu privire la cât de mult acces ar trebui să aibă serviciile de informații și de securitate ale statelor asupra diferitelor mijloace de comunicare online, în special după războiul în instanță dintre FBI și Apple. FBI i-a solicitat companiei Apple să decripteze un iPhone ce i-a aparținut unuia dintre autorii atacului armat din decembrie 2015, din orașul californian San Bernardino, considerat un act terorist, în care și-au pierdut viața 14 persoane. Această solicitare a fost respinsă de compania de tehnologie, însă până la urmă autoritățile americane au putut decripta informațiile și fără intervenția Apple, scrie Agerpres.ro.

WhatsApp lucrează la sistemul de criptare a mesajelor "end-to-end" încă de acum 2 ani, cu ajutorul unui software oferit de organizația nonprofit din domeniul securității online Open Whisper Systems.

Începând de marți, toate mesajele trimise prin WhatsApp, de orice fel ar fi ele, sunt criptate "end-to-end", astfelcă responsabilii companiei nu vor putea să citească mesajele trimise între utilizatori nici măcar la solicitarea autorităților.

Comentarii Facebook