O echipă de programatori români au inventat ”holoportarea” românească. Fac concurență gigantului Microsoft

 

Cinci tineri români au inventat o tehnologie care permite reconstrucţia, în timp real şi oriunde în lume, a unor holograme.

 

În urmă cu câteva zile, Microsoft făcea valuri în presa internaţonală după ce prezenta holoportarea, dar o invenție similară a fost făcută și de o echipă de cinci tineri din România care se pregătește să prezinte Holo See, informează go4it.ro.

 

Holo See este un proiect iniţiat de Andrei Boruzescu, Lucian Popa, Alex Ispas, Alexandru Popescuşi Cosmin Dobrescu. Proiectul reprezintă o platformă de telecomunicaţii prin holograme dezvoltată pentru ochelarii şi căştile de realitate augmentată şi realitate virtuală.

 

Pe scurt Holo See îţi permite să interacţionezi cu persoana cu care vorbeşti sub forma unei  holograme full 3D,  în timp real, în propria cameră”, a declarat Andrei Boruzescu, co-fondator Holo See.

 

Tehnologia va funcţiona cu majoritatea tipurilor de headset-uri VR, cum ar fi: Oculus Rift, Hololens, HTC Vive. Tehnologia a fost dezvoltată de cei cinci români în aproximativ 12 luni.

 

Softul din spatele Holo See face posibilă înregistrarea hologramei şi transmiterea acesteia, dezvoltat de programatorii echipei, Cosmin Dobrescu şi Alex Popescu.

 

Suntem momentan în stadiul în care am dezvoltat o platformă software care capturează şi randează cu succes holograma full 3D 360 de mărime reală. Motion tracking-ul (algoritmul prin care softul determină poziţia utilizatorului în raport cu holograma - n.r.) şi render-ul se fac în timp real, însă holograma este în acest stadiu al proiectului înregistrată, deci nu este live”, explică Andrei.

 

Echipa lucrează la prototipul Unbound, care va permite transmiterea live (în timp real) a hologramei. Pentru a strânge fondurile necesare, Holo See a demarat şi o campanie de crowdfunding pe Indiegogo.

 

Produsul final va consta în platforma software cât şi configuraţia de echipament care include camere speciale, senzori, soluţia de iluminare şi chroma-auto-iluminată (o pânză verde pliabilă care pe spate are puse leduri pe toată suprafaţa) creată pentru proiect.

Comentarii Facebook