S-a inventat masina zburatoare! Ti-ai cumpara una?


Terrafugia Transition este un autoturism futurist, dar o data ce a ajuns pe o pista isi "intinde" aripile si zboara cu o vitezade pana la 200 de kilometri pe ora.

Potrivit publicatiei The Telegraph, masina zburatoare a primit unda verde de la Administatia Federala de Aviatie a SUA si poate fi produsa in serie.

Terrafugia Transition cantareste 600 de kilograme si este cel mai mic avion pentru uz privat. Nu dispune de airbaguri, dar Administratia Federala de Aviatie a incadrat-o la categoria de la aeronave sportive, cu toate ca masina-avion are 50 de kilograme in plus.

Cei care vor sa isi cumpere un astfel de vehicul zburator trebuie sa aiba 20 de ore de zbor si desigur un permis de conducere.

Masina are doua locuri si atunge viteza unui autoturism normal, dar in momentul in care ajunge pe o pista isi intinde aripile si isi ia zborul, atingand viteze de 185 de kilometri pe ora.

In ceea ce priveste autonomia, masina-avion poate zbura fara probleme de la Cluj-Napoca pana la Constanta, fara a avea nevoie de oprire. In plus, pentru decolare are nevoie de o pista de 500 de metri si incape fara nicio problema intr-un garaj.

Desi pretul este putin cam piperat, sunt deja 70 de cereri pentru acest autoturism cu aripi care costa 200.000 de dolari.

Comentarii Facebook