Rusia își consolidează rezervele de aur! Wall Street Journal vorbește despre un viitor conflict de proporții

 

Președintele rus Vladimir Putin consolidează rezervele de aur ale Rusiei, înaintea unei potențiale stări conflictuale fără precedent și a unei transformări a ordinii mondiale.

 

Rusia și-a crescut de peste două ori rezervele de aur în ultimii cinci ani și cumpără lunar aur în valoare de 500 de milioane de dolari, potrivit portalului MarketWatch care citează Consiliul Mondial al Aurului.

 

Nimeni altcineva în toată lumea nu face politcă globală la fel de fără scrupule ca Putin, un om care a furat un inel de Super Bowl de la proprietarul New England Patriots, Bob Kraft, când aceştia s-au întâlnit în urmă cu câţiva ani în Rusia”, scrie Brett Arends, jurnalist la Wall Street Journal şi MarketWatch, conform Mediafax.

 

Brett Arends mai vorbește și de cel mai important eveniment al timpurilor noastre, declinul Statelor Unite, care, din 2017, va pierde statutul de cea mai mare economia a lumii, în fața Chinei.

 

Vom fi primii oameni în 200 de ani care vor trăi într-o lume care nu va fi dominată de Pax Americana sau Pax Britannica. O astfel de schimbare a gărzii nu este niciodată paşnică. Declinurile imperiilor Spaniei, Franţei şi Marii Britanii au fost toate însoţite de conflict. Declinul hegemoniei britanice a fost principala cauză care a dus la Primul şi la Al Doilea Război Mondial”, a mai notat jurnalistul.

 

Pe de altă parte, s-ar putea să intrăm într-o eră mult mai periculoasă a politicii forţei şi concurenţei internaţionale”, avertizează articolul.

 

Rezervele de aur erau deținute până de curând de SUA şi marile puteri europene, care le-au acumulat în timpul secolelor în care au dominat lumea. Acum, în topul țărilor care dețin cele mai mari rezerve de aur se numără China, Arabia Saudită şi Rusia.

Comentarii Facebook