Românii vor putea vorbi pe mobil în alte rețele la același preț


Operatorii de telefonie mobilă din România vor lansa oferte care vor permite propriilor clienți să telefoneze în alte rețele la tarife nediferențiate.

"Fiecare dintre operatorii de telefonie mobila din Romania detine o pozitie de monopol pe piata serviciului de terminare a apelurilor in propria retea de telefonie. Pe site-ul institutiei au fost publicate angajamentele propuse de Cosmote, Orange, RCS & RDS si Vodafone pentru inlaturararea ingrijorarilor concurentiale ce au condus, in 2011, la declansarea din oficiu a investigatiei referitoare la o posibila discriminare in ceea ce priveste nivelul tarifului pentru serviciul de terminare a apelurilor la punctele mobile ale retelei individuale (a fiecarui operator mobil)", se arata intr-un comunicat al Consiliul Concurentei.

Consiliul concurenței arată că operatorii practica tarife diferentiate de terminare a apelurilor in functie de originea acestora (apeluri initiate si terminate in aceeasi retea, respectiv apeluri initiate intr-o retea si terminate in alta retea).

Potrivit comunicatului emis de Consiliul Concurenței, diferența dintre tarifele pentru apeluri inițiate într-o rețea și încheiate în alta este excesivă.

"Acest lucru poate conduce la prejudicierea consumatorilor, care vor plati tarife mai mari si poate afecta mediul concurential din acest domeniu prin limitarea dezvoltarii retelelor mai mici, mentinerea artificiala a cotelor pe piata de retail, afectarea migrarii utilizatorilor catre alte retele", se mai spune in comunicat.

După analiza observațiilor, Consiliul Concurentei poate solicita părților modificarea propunerilor și poate decide dacă angajamentele sunt acceptate sau respinse.

Comentarii Facebook