Romania primeste 10 milioane de euro de la UE, pentru distribuirea de fructe in scolile romanesti

 

Uniunea Europeana acorda Romaniei aproape zece milioane de euro pentru distribuirea de fructe si legume in scoli, in anul scolar 2012-2013, potrivit unui proiect de decizie al Executivului european.

Alocarea de bani de catre UE in cadrul programului de distribuire de fructe in scoli "School Fruit Scheme" pentru anul scolar 2012-2013 a fost aprobata de statele membre din Comitetul de Management, iar Comisia urmeaza sa adopte formal o decizie in urmatoarele saptamani, conform unui comunicat al Executivului european.

Printre tarile importante care vor primi ajutor de la UE pentru distribuirea de fructe in scoli se mai numara si Polonia, cu 9,2 milioane de euro, Franta cu 5,6 milioane de euro si Spania, cu 4,8 milioane de euro. Banii primiti de la UE sunt alocati in cadrul unui program de cofinantare de catre statele membre cu rate cuprinse intre 50 si 75%.

Toate cele 24 de state membre care participa la acest program, vor primi finantarea de la UE de 90 de milioane de euro. Suedia, Finlanda si Marea Britanie au decis sa nu participe la acest program. Principalii beneficiari ai acestor fonduri vor fi, in anul scolar 2012-2013, Italia, care va primi 20,5 milioane de euro, urmata de Germania cu 11,6 milioane de euro si Romania, cu 9,8 milioane de euro.

In anul scolar 2010-2011, peste 8 milioane de copii au beneficiat de acest program, primind fructe si legume la scoala, conform unui studiu efectuat de UE.

Comentarii Facebook