Ritli Ladislau, noul ministru al Sanatatii. El a fost demis in 2002 de la sefia DSP Bihor dupa ce 20 de bebelusi au murit in maternitate

 

UPDATE (ORA 18.45)

 

Presedintele Traina Basescu a semnat decretul de numire a lui Ritli Ladislau in functia de ministru al Sanatatii.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Premierul Emil Boc a anuntat ca a acceptat propunerea UDMR ca Ritli Ladislau sa conduca Ministerul Sanatatii si ca a inaintat propunerea presedintelui Traian Basescu.

 

Premierul Emil Boc a anuntat ca a acceptat propunerea UDMR de numire a lui Ritli Ladislau in functia de ministru al Sanatatii, dupa ce Cseke Attila si-a dat demisia. Seful Guvernului a spus ca a inaintat nominalizarea presedintelui Traian Basescu.

 

Potrivit realitatea.net, Ritli Ladislau era sef la DSP Bihor in 2002 cand la maternitatea din Oradea s-au inregistrat 20 de decese in randul bebelusilor. El a fost demis pentru gestionarea proasta a tragediei de la maternitate.

 

"Am intrebat partenerii de la UDMR despre acest aspect. Am fost informat si am verificat acest aspect. Domnul Ritli si-a dat demisia in 2002 ca urmare a unor incidente neplacute si nefericite intamplate la Directia Sanitara pe care o coordona. Nu s-a retinut in sarcina domnului Ritli niciun fel de responsabilitate penala sau de alta natura care sa poata impieta asupra performantelor sale ulterioare. Practic ca si acum este este director de spital este o dovada a faptului ca nu a avut nicio responsabilitate concreta, ci o asumare de responsabilitate in calitate de director", a declarat Emil Boc.

 

Foto: realitatea.net

Comentarii Facebook