Romanii au ajuns la capatul rabdarii! Angajatii unui spital din Braila au luat cu asalt cladirea fiind opriti doar cu gaze lacrimogene! - VIDEO

 

Peste 200 de angajati au iesit in curtea spitalului din Braila pentru a protesta impotriva reducerilor salariale si a disponibilizarilor anuntate. Protestul a degenerat, fiind nevoie de interventia jandarmeriei cu gaze lacrimogene. Doua persoane au fost ranite.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Braila, Sogor Jenel, protestul a inceput in jurul orei 17:00. Oamenii au incercat sa intre cu forta in biroul managerului si au spart usa de acces in unitatea spitaliceasca. Protestatarii au fost opriti de politisti si jandarmi, precum si de agenti de paza, acestia din urma folosind gaze lacrimogene.

In timpul altercatiei, se pare ca cel putin doua persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce au fost ranite de cioburile geamurilor sparte.

Angajatii sunt nemultumiti ca pe langa taierea sporurilor trebuie sa suporte si reducerea cu 25% a salariilor. Mai mult, urmeaza ca mai multe asistente sa fie disponibilizate, conform liderului local al sindicatului SANITAS, Cristina Ieftimescu.

In plus, se pare ca salariile care trebuie platite maine vor fi intarziate, viramentele care se faceau de obicei cu o zi inainte de data platii fiind intarziate.

Protestatarii au cerut demisia managerului si au scandat "Hotii! Hotii!" si "Ne-am saturat de voi".

Comentarii Facebook