Vantu, arestat pentru fapte de o gravitate extrema

In motivarea arestarii lui Sorin Ovidiu Vantu, a soferului acestuia, Alex Stoian, si a omului de afaceri Ovidiu Turcanu, procurorii sustin ca faptele acestora sunt de o gravitate extrema.

 

„Favorizarea unui infractor condamnat la 15 ani inchisoare pentru savarsirea unor fapte ce au prejudiciat paturi largi de populatie dovedeste o periculozitate deosebita a celor 3 inculpati favorizatori si justifica o masura preventiva severa", sustin procurorii in motivarea cererii de arestare preventiva a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, citata de realitatea.net.


"Din datele cauzei (mai exact convorbirea din data de 30.10.2009) rezulta clar ca remiterea sumelor de bani catre Nicolae Popa nu a inceput in anul 2009 ci cu cel putin doi ani inainte, fiind deja stabilit un "circuit" cu acest scop. Gravitatii concrete a faptelor se adauga datele ce reies din comportamentul celor trei inculpati dupa inceperea urmaririi penale", se mai arata in motivare.

 

"Inculpatul Sorin Ovidiu Vantu a fost initiatorul intregului demers infractional, din acest punct de vedere periculozitatea sociala a acestui inculpat reliefandu-se pregnant", sustin magistratii.

 

Vantu a fost arestat de judecatorii Tribunalului Bucuresti pentru o perioada de 29 de zile. El este acuzat ca l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa sa fuga din tara, dupa ce aceasta fusese condamnat la 15 ani de inchisoare pentru infractiuni economice.

Comentarii Facebook