Referendumul din Ungaria a fost invalidat. E un eșec pentru Viktor Orban

 

Presa internațională scrie că imposibilitatea validării referendumului pe tema cotelor de distribuire a refugiaţilor organizat în Ungaria este un eșec pentru Viktor Orban.

 

Referendumul din Ungaria, o înfrângere pentru Viktor Orban”, titrează cotidianul Huffington Post.

 

Referendumul nu a întrunit condiţia prezenţei de peste 50%. Dar chiar dacă majoritatea covârşitoare a alegătorilor prezenţi au respins planul cotelor, aşa cum era de aşteptat, doar circa 40% dintre alegătorii unguri au venit la urne. (...) Cum ar trebui să interpretăm rezultatul anticipat al acestui referendum? În mod evident, acest lucru nu înseamnă că majoritatea cetăţenilor ungari susţin cotele pentru distribuirea refugiaţilor. (...) Doar că o mare parte a oamenilor care se opun refugiaţilor au demontrat că i se opun lui Viktor Orban chiar mai mult. Nu au vrut să îi ofere putere suplimentară lui Viktor Orban, chiar dacă vor să menţină o «Ungarie pentru unguri»”, comentează Huffington Post.

 

Referendumul antiimigraţie organizat de premierul Viktor Orbán s-a dovedit a fi prima înfrângere majoră suferită de partidul Fidesz în ultimul deceniu”, notează site-ul HungarianFreePress.com.

 

Referendumul lui Orbán - înfrângeri atât la Bruxelles, cât şi la Budapesta”, a titrat publicaţia New Europe.

Comentarii Facebook