Procesul viceprimarului Mircea Dolha a fost stramutat de la Cluj la Brasov


Procesul, in care viceprimarul din Baia Mare, Mircea Dolha, este judecat pentru ca a primit 15.000 de euro pentru a facilita aprobarea unui proiect, a fost stramutat de la Curtea de Apel Cluj la Brasov.

"Curtea de Apel Cluj a dispus azi, 8 septembrie 2010, scoaterea de pe rol a dosarului privind pe Dolha Mircea avand ca obiect apelurile declarate impotriva sentintei Tribunalului Maramures prin care s-a dispus achitarea sa pentru infractiunea de trafic de influenta si trimiterea cauzei spre competenta solutionare Curtii de Apel Brasov, conform celor dispuse de Inalta Curte de Casatie si Justitie care, la data de 1 septembrie 2010, a dispus stramutarea judecarii cauzei acestei din urma instante", a declarat Claudia Ilies, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus in 1 septembrie 2010 stramutarea procesului.

Viceprimarul din Baia Mare a fost trimis in judecata in 2008, pentru luare de mita. "In cursul lunii iunie 2006, a pretins de la o persoana denuntatoare suma de 15.000 euro, afirmand ca, prin influenta pe care o are asupra colegilor sai din cadrul Consiliului Local Baia Mare, ii va determina sa voteze un proiect privind vanzarea catre persoana denuntatoare a unei suprafete de teren aflat in proprietatea Consiliului Local Baia Mare", sustin procurorii DNA.

Tribunalul Maramures l-a achitat pe Dolha, dar procurorii DNA au facut apel.

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat in luna martie si pe primarul orasului Baia Mare, Cristian Anghel, la doi ani si jumatate de inchisoare pentru ca a subevaluat un imobil si a creat o paguba bugetului local de aproape 400.000 de euro.

Comentarii Facebook