Traian Basescu: "Maximul crizei a fost depasit"

Presedintele Traian Basescu a declarat ca maximul crizei a fost depasit si ca dezastrul fondului de pensii blocheaza dezvoltarea Romaniei.

 

"Maximul crizei a fost depasit", a spus presedintele la inceputul emisiunii moderate de Rodica Culcer la TVR. El a precizat ca Romania trebuie sa isi reduca cheltuielile bugetare, pentru ca in 2011 trebuie atins un deficit bugetar de 4,4%, adica 5,7 miliarde de euro.

 

Basescu sustine ca acesti bani vor fi imprumutati, dar ca vor fi utilizati pentru acoperirea deficitului din sectoare neproductive, printre care si pensiile. "Fondul de pensii este un dezastru", a spus Basescu.

 

"Am avut o discutie cu ministrii si ieri seara si i-am rugat ca din acest deficit pe care il avem, de 5,7 miliarde, bani pe care avem dreptul sa ii imprumutăm, macar 1,5 miliarde sa fie pentru investitii. Sper sa gaseasca solutii", a spus seful statului.

 

El a precizat ca daca nu vor fi reduse cheltuielile, Romania risca sa nu mai poata accesa anul viitor fonduri europene, pentru ca nu va avea bani pentru cofinantarea proiectelor.

Comentarii Facebook