Primul ministru a explicat de ce s-a adoptat de URGENȚĂ modificarea Codurilor: Lumea ieșea în stradă

 

Primul ministru, Sorin Grindeanu, a explicat care a fost caracterul de urgență pentru adoptarea modificărilor Codului Penal la miezul nopții.

 

Eu i-am cerut ministrului Justiției, aducându-se în discuție toate aceste ordonanțe și legi, să vină cu o poziție clară în fața Guvernului pentru că lumea ieșea în stradă. Nu s-a discutat niciodată despre amnistie. 

 

Din proiectul de grațiere, în prima formă care a fost ridicată pe siteul Ministerului Justiției, erau excluse fapele care țin de corupție, violatori și tâlhari. Acum e și mai restrictivă.

 

Cine a spus că nu se recuperează prejudiciile (n.red. în privința abuzului în serviciu). Era trecut cât se poate de bine recuperarea prejudiciului.

 

A venit ministrul Justitiției tocmai pentru a detensiona situația cu această propunere, care a îndeplinit toate procedurile, a fost și o dezbatere publică. Eu nu am imunitate și dacă aș avea aș spune același lucru. Nu am încălcat legea nici eu și nici ministrul Justiției. 

 

Nu se dezincriminează abuzul în serviciu, o temă care a fost adusă în discuție. Sunt foarte multe lucruri care nu au suport în realitate.

 

Urgența stă în ceea ce s-a spus: dacă cineva este condamnat pe un articol declarat de Curtea Constituțională neconstituțional cine are dreptate. Cum e posibil să se stea atâția ani în Parlament, fără să se facă ceva. Sunt oameni care mor cu dreptate în brațe, atâta timp cât Curtea a spus că unele articole nu sunt corespunzătoare”, a declarat Sorin Grindeanu.

Comentarii Facebook