Premierul Theresa May anunță primele detalii despre teroristul de la Londra. Era cetățean britanic



Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunțat, joi, că autorul atacului terorist de ieri, de la Londra, era cetăţean britanic şi a fost anchetat în urmă cu doar câţiva ani de serviciul secret MI5 pentru "extremism violent".

Nu ne tememem, iar răspunsul nostru va fi ferm în faţa terorismului. Principiile şi democraţia vor prima întotdeauna. Un terorist a venit în locul unde oameni din toate ţările se adună. A fost un atac împotriva oamenilor de peretutindeni. Ce s-a întâmplat pe străzile de la Westminister ne-a dezgustat pe toţi”, a declarat Theresa May la începutul discursului său, potrivit realitatea.net

Totodată, premierul Marii Britanii a făcut şi un bilanţ al naţionalităţilor victimelor: doisprezece britanici, trei copii francezi, doi români, patru sud-coreeni, doi greci, un german, un polonez, un chinez, un italian şi un american.

"Nivelul de securitate a ajuns la sever, ceea ce însemană că un atentat este posibil. Atacatorul era cetăţean britanic şi în urmă cu doar câţiva ani a fost anchetat de MI5 pentru extremism violent. Până ieri nu a fost în atenţia autorităţilor. Sporim numărul de poliţişti care vor patrula pe străzi", a mai precizat May în cadrul discursului ţinut în faţa parlamentarilor britanici.

Ştiu de asemenea că această cameră ar dori să le mulţumească celor care au acţionat cu rapiditate. Întreaga ţară vrea să ştie cine este resposabil pentru această atrocitate. Sute de ofiţeri de poliţie au muncit întreaga noapte pentru a afla toate informaţiile. Pot confirma că poliţia a a făcut percheziţii la 6 adrese şi a arestat 8 persoane”, a mai precizat şeful executivului britanic.

Comentarii Facebook