Miercuri 24 Aprilie

Premierul Marii Britanii, David Cameron: UE s-ar putea destrăma


Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană dacă UE nu acceptă modificarea formulei de participare Regatului în Uniune.

În discursul pe care premierul Marii Britanii, David Cameron, îl va susţine astăzi în Olanda, precizează că Regatul va părăsi Uniunea Europeană dacă autorităţile Uniunii Europene nu vor accepta modificarea formulei de participare în Uniune.

Se aşteaptă ca şeful Guvernului britanic să ofere un răspuns clar privind relaşiile ţării sale cu celelalte state din UE, în următorii ani, după ce şi în luările de poziţie anterioare, Cameron a sugerat că îşi doreşte ca Marea Britanie să joace un rol şi mai activ în cadrul UE, potrivit The Telegraph.

Premierul britanic afirmă că principalele probleme ale UE sunt criza economică, competitivitatea insuficientă şi diminuarea semnificativă a susţinerii populaţiei privind ideea federalizării europene.

"Dacă status-quo se va păstra, există pericolul ca proiectul european să se prăbuşească. Ignorarea problemelor existente îi va obliga pe britanici să se mişte în direcţia părăsirii UE. Nimeni nu îşi doreşte asta. Doresc succese Europei unite şi tind spre un asemenea format de relaţii, care ne va permite să ne menţinem în UE. În acest mod, pentru păstrarea Marii Britanii în UE însăşi Uniunea trebuie să se schimbe", a concluzionat oficialul de la Londra, potrivit antena3.ro.

Comentarii Facebook